BASS GENERATION

Basshunter ötödik albuma.
Kibocsátás ideje:     

 • UK:                           2009. szeptember 28.
 • Új-Zéland:                2009. szeptember 28.
 • Világ kibocsátás:      2009. október 6.

Kiadó: Hard2Beat, arner Sweden, Ultra Records
Műfaj: Eurodance     

Az album két CD-ből áll, de csak Angliában. Az 1. CD új számokat, a 2. remixeket tartalmaz a régebbi dalokból.      

Bass Generation CD 1

Bass Generation CD 1 és CD 2

      

      

      

      

      

      

  

   

 

♥ ♥ ♥     

      

Az album története

2009 elején indult meg a számok felvétele.
Áprilisban hivatalos lett a hír, hogy új album lesz.
Július 1-jén bejelentették az album nevét a kiadásának és az Every Morning megjelenésének pontos dátumát.
Augusztus 10-én borító tervező versenyt hirdettek, melynek nyertese két jegyet nyert a Bass Generation turnéra. A feltöltött borítók közül Basshunter választotta ki a legjobbat.
Szeptem-ber 1-jén hivatalosan kiadták a tracklist-et.
Szeptember 11-én kihirdették a borító tervező verseny nyertesét és bemutatták a munkáját.
Szeptember 15-én megtudhattuk, hogy 2 lemezből fog összeállni az album, de csak Angliában. Az 1. CD új számokat, a 2. remixeket tartalmaz a régebbi dalokból.     

Az album borítójának fotózása és a végeredmény:    

♥ ♥ ♥     

      

Helyezések

 • Új-zélandi toplista:                           2. hely
 • Észak-afrikai toplista:                       7. hely
 • U.S. Billboard Dance/Electronic:      15. hely
 • UK toplista:                                     16. hely
 • Ír toplista:                                       16. hely
 • U.S. Billboard Top Heatseekers:      34. hely
 • Német toplista:                               39. hely
 • Svájci toplista:                                73. hely
 • Francia toplista:                            201. hely

♥ ♥ ♥   

  

Dübörög a Bass Generáció, de hiányzik szikra Basshunter-ből

 Ez a cikk a zene.hu oldalán jelent meg. 

“Basshunter ötödik stúdióalbuma a megszokott lépéseket követi, nem tér le az útról amelyet kitaposott, nem akar több lenni annál, amire hivatott. Nagyon jól szól, de kár, hogy nincs meg benne ugyanaz a szikra, amely az előző albumot sikeresen felizzította.”

“Rögtön az első dalnál egyfajta középszerűséget éreztem, és sajnos felvezetésnek nem volt túl jó választás egy olyan track-kel indítani, amely valahol a lemez közepén teljesedett volna ki inkább, amikor már jobban belerázódunk az anyagba. A második és harmadik szám javít valamelyest az alaphangulaton, Jonas énekhangja nagyon jól szól, és ezeknél a daloknál ez különösen jól hallható. Már csak emiatt sem lehetne elásni az albumot, mert ezek mindenképpen erős pozitívumok.”

“A negyedik, I Can’t Deny című szám az egyik legfinomabb dal a repertoárban, Lauren Dyson kellemes énekhangjával, sok leállással, és a hozzá kapcsolódó erőteljes rázendítésekkel tényleg jól sikerült track. A következő Don’t Walk Away című dalban és az I Still Love-ban szerencsére szintén van több leállás is, valamint a basszus és a dallamvonal az, ami igazán kiemeli ezeket a többi közül. Úgy érzem ilyen track-ből kellett volna még több a lemezre, hiszen Basshunter-nél ezek működnek a legjobban.”

“Említésre méltó dal a hasonló recept szerint készült Far From Home című muzsika, amely rögtön egy erőteljes bassline-nal vág a dolgok közepébe, majd Jonas kellemes hangszínén vándorol tovább, mígnem egy jó kis dallammal erősödik meg. A Basshunter hangulat garantált, mégha nem is egy I Can Walk On Water-ről is van szó.”

“Három számmal arrébb található az album legjobb dala, a Can You, amely egyszerűen tökéletesre sikeredett. Ezzel kellett volna kezdeni az albumot, mint ahogyan a Now You’re Gone album esetében is a legjobbal kezdték. Sajnálom, hogy nem így indul. A második indítási lehetőség a sorban a tizenharmadik Plane To Spain lett volna. Ez rögtön megragadta volna az embereket, és nem engedte volna el őket amíg a lemez le nem jár a lejátszóban. Ezzel szemben jó hátra pakolta őket Jonas. Sajnos.”

“Extrákat tartogat a korong”

“A borító különlegességeket nem tartogat, jól néz ki, illik a stílushoz. Ami azonban megragadta a tekintetem rajta, az a különféle extrák ígérete, amelyeket akkor kaphatunk meg, ha a lemezt a számítógépünk optikai meghajtójába helyezzük. Ezen felbuzdulva ki is próbáltam milyen tartalmakra tehet szert a vásárló és bizony nem csalódtam!”

“Megnézhetjük gyakorlatilag az összes videóklipet, akár számonként sorban, letölthetjük a We Are The Wackos című bónusz számot, amely kemény bulis hangzásával biztos sokaknak tetszeni fog. Találunk még képgalériát és karaoke-t, egy bővített filmet a Now You’re Gone-ban történteket követő eseményekről, valamint kérdezhetünk magától Jonas-tól is, amire ő személyesen válaszolni is fog nekünk. Ez utóbbit nem állt módomban kipróbálni, ennek tesztelését a rajongókra bízom.”

“Összességében jó munkáról van szó, de ahogyan azt a bevezetőben is hangsúlyoztam, hiányolom azt a szikrát amelyet a Boten Anna, vagy a Walk On Water eszméletlen ereje hordozott magában. Aggódni viszont nem aggódom Basshunter-ért, hiszen a 2002-ben beindult zenészben még rengeteg potenciál van, amelyet remélhetőleg későbbi munkáiban is érezni fogunk.”

♥ ♥ ♥  

  

A music.hu-n megjelent kritika az albumról

„Jonas Erik Altberg, azaz Basshunter újabb albummal jelentkezett Bass Generation címmel. Az eddig jól bevált recepten egy csöppet sem változtatott. Folytatja a korábban elkezdett eurodance vonalat az új anyagon is. A kérdés csak az, hogy 2009-ben van-e még erre igény…”    

„Nagyon úgy tűnik, hogy igen. Az album máris nyomokat hagyott egy-két zenei charton, de persze ahogy várható volt, meg sem közelíti a tavalyi, Now You’re Gone album sikereit, amely többek között az Egyesült Királyságban is platinává érett. A Bass Generation csak a 16. helyig jutott az angoloknál, de meg kell hagyni ez is szép eredménynek számít egy már-már eltemetett zenei stílus előadójától.”   

„Az első kislemezként megjelentetett Every Morning is jelezte az érdeklődés hanyatlását. A kellemesen bugyuta dal a listák középmezőnyében vérzett el. A következő single, az I Promised Myself című dal feldolgozása, valószínűleg még kisebb sikereket könyvelhet el a későbbiekben.”   

„Az album 14 track-je hallgatható, különösebb érzelmeket nem vált ki az emberből. A monotonitást a néhány helyen előforduló női vokálok szakítják meg, amik felüdülést nyújtanak Jonas dalolgatása utána. A Can You című dal viszont meglepően jól sikerült, gyors tempójának köszönhetően ez az egyik legemlékezetesebb darab a korongon. Ha végigfutunk a dalcímeken egyértelművé válik, hogy kik is alkotják Basshunter célközönségét. Plane To Spain (a leggázabb dal az albumon), I Still Love, Day & Night… Szóval a tinik kajálni fogják, mint szövegileg, mint hangzásilag. Az album marketingje is erre erősít rá. A borítón a sportkocsin feszítő Jonas lazább már nem is lehetne.”   

„Az album open disc formában jelent meg, amely által rengeteg extrához juthatunk, például a We Are The Waccos dalhoz. Remixeket készíthetünk a korong dalaiból, megnézhetjük Basshunter videó üzenetét, kérdezhetünk tőle (sajnos eddig még egyetlen kérdésre sem volt ideje válaszolni…) és egy képgaléria is rendelkezésünkre áll. Összességében egy közepes anyaggal van dolgunk, egy próbát mindenképpen megér.”  

♥ ♥ ♥  

 

Számok listája

CD 1

  1.   Every Morning [Album Version]
  2.   I Promised Myself
  3.   Why
  4.   I Can’t Denny
  5.   Don’t Walk Away
  6.   I Still Love
  7.   Day & Night
  8.   I Will Learn To Love Again
  9.   Far From Home
10.   I Know U Know
11.   On Our Side
12.   Can You
13.   Plane To Spain
14.   Every Morning [Michael Mind Remix Edit]
15.   Numbers
 

Itt hallgathatjátok meg az albumot!

 

CD 2 (UK Bonus)

  1.   Now You’re Gone Feat. DJ Mental Theo’s Bazzheadz
         [DJ Alex Extended Mix]
  2.   All I Ever Wanted [Ultra DJs Remix]
  3.   Angel In The Night [Headhunters Remix]
  4.   I Miss You [Hyperzone Remix]
  5.   Please Don’t Go [Bad Behaviour Remix]
  6.   Walk On Water [Ultra DJs Remix]
  7.   Every Morning [Raindrops! Remix]
  8.   Camilla [Swedish Version]
  9.   Without Stars [Swedish Version]
 

Itt hallgathatjátok meg az albumot!

♥ ♥ ♥

 

Videók

♥ ♥ ♥

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 • BASSHUNTER főoldalam

  BASSHUNTER főoldal
 • BASSHUNTER live oldalam

  BASSHUNTER live
 • BASSHUNTER in Big Brother oldalam

  BASSHUNTER in Big Brother
 • YouTube-os oldalam

  YouTube-os oldalam