Érdekességek

Basshunter és a zene

Basshunter egy nagyon különleges egyéniség. Kissé őrült fiatal. Basshunter és a zene egy azon fogalom, ugyanis Jonas-nak a zene az életet jelenti. Sokan így érzik, de Basshunter az igazi olyan, aki tényleg teljes mértékig úgyérzi és gondolja, hogy a zene az élete. Mondhatni Basshunter egyetlen igazi szerelme csak is a zene. Nagyon szereti a saját zenéjét, egyszerűen imádja. Hogy miből lehet tudni, hogy imádja a műveit? Imádja a ritmusokat és a tánca, amit csak ő tud és senki más.

Többre is viheti még ezzel a zene műfajjal, csak jobban fel kell karolni. Egy nagy lemezkiadóval és több segítséggel ő lehetne az eurodance legjobb DJ-je a világon.

♥ ♥ ♥

 

A megújult Basshunter

Basshunter kezdetben csak egy tizenéves volt, aki az új hobbijának élt. Aztán megkötötte az első szerződését, amivel egy kislemezt készített. Akkor csak a zenét csinálta és nem énekelt mellé, csak néhány szót, mondatot, vagy gép hangot rendelt hozzá.

Aztán jött egy nagyobb lehetőség, egy lemez, melyen énekelt is. Rájött, hogy tud énekelni és így jobb az egész. A kislemezek után jött a Boten Anna, amivel híres lett. Állítólag ez az egyik legjobb szerzeménye. Igazán elsőként ebben a számában énekelt a legtöbbet, de a Halla Dar-ban és a Mellan Oss Tva-ban is sokat énekel. Ez jelentette a nagy váltást. Így lett az új Basshunter, aki már a hangját is megmutatta.

Az új Basshunter már nem arra törekedett, hogy egyre jobb alap dallamokat készítsen, hanem arra, hogy most már énekkel is jobbá tegye. És sikerült is neki. A mostani számaiban angolul énekel, hogy nagyobb sikere legyen az amerikai listákon is. Már számokat is feldogozott  pl.: a Jingle Bells, ami nagy sikert aratott. Az Angel In The Night-ban már nem a dallamra koncentrált, hanem az énekre. Így egy nagyon jó klipet kaptunk és egy remek svéd,de angolul éneklő énekest is, aki rengeteg helyen fellép és nagyot kaszál a dalaival.

♥ ♥ ♥

 

Basshunter hangja

Sok hangja van, vagyis sok féle magasságban és mélységben tud énekelni. Például a DotA-ban kissé mélyebben énekel, mint a rendes hangja. Ez attól is függ, hogy angolul, svédül, vagy esetleg németül vagy franciául énekel. Ha svédül énekel teljesen más hangot hallhatunk, mintha angolul énekelne. Ez azért van, mert a kiejtés teljesen más és a svéd beszédben egyes szavakat hangsúlyozni kell.

Ahol éppen van és koncertet ad, akkor az ottani nyelven is szokott énekelni. A számait több nyelven is megtanulja. A koncertekre néhány mondatot is be szokott tanulni, hogy megértsék, de csak a nagy bulikra. Rendesen nem tud németül és franciául, csak próbálkozik, tanulgat néha.

Igazából nem a hangja a legfontosabb, hanem az amit sugároz és a zenéje, amit általában az ő korában lévők hallgatnak.

♥ ♥ ♥

 

Az angolok tavaly Basshunter-t akarták a legjobban

Ez a cikk a Velvet oldalán jelent meg Basshunter-ről 2009. március 27-én.

“A Rights Society szerint 2008-ban a svéd DJ Basshunter Now You’re Gone című számát töltötték le a legtöbben a netről Angliában. A DJ ezzel kiütötte a nyeregből Kanye Westet, Rihannát és Duffy-t is, akik szintén a letöltések királyai. Egyes vélemények szerint Basshunter a legnagyobb svéd könnyűzenei dobás az ABBA óta, bár az ABBA sose próbált házipornóval híressé válni.”

♥ ♥ ♥

 

Basshunter interjú

Ezt az interjút a !Music készítette Basshunter-rel 2010.07.20-án:

„Miután kiadott 3 albumot és töltött egy munkafeladatot a Big Brother házban, a svéd producer és énekes Basshunter visszatér egy dörzsölt, új kislemezzel, a Saturday-jel. Többet megtudhatunk az új anyagáról, és hogy mit gondol a Youtube-os sikereiről.”

„Mesélj az új kislemezedről, a Saturday-ről. Fejlettebb hangzása van, mint amit korábban hallottunk tőled…”

„Ez nagyszerű! A Saturday-ről általában: eljárni szórakozni a barátokkal, inni, összejönni, táncolni, találkozni lányokkal, és aztán remélhetőleg csinálni valami mást, amikor a Nap lemegy.”

„A Saturday videoklipje nagyon fényes. Volt egy csapat embered benne, akik együtt dolgoztak Taio Cruz-zal, Lady Gaga-val és Madonna-val. Elégedett vagy a végeredménnyel?”

„Soha nem voltam még ennyire elégedett az egész karrierem alatt.”

„Jelenleg dolgozol a hatodik albumodon. Hogyan tovább?”

„Főként demók voltak eddig. Egy nagyon „színes” album lesz sok különböző hangzással és stílussal. A legnagyobb feladatom, hogy eleget tegyek amennyire csak lehetséges: a régi rajongók élvezzék a nem kereskedelmibb célú Basshunter-t és az új rajongóknak van ez az új kislemezem. Nem tudok mindenkinek eleget tenni, de a tőlem legjobbat fogom tenni.”

„Mit gondolsz, az új album fel fog érni a legutóbbi albumoddal, a Bass Generation-nel?”

„Ez más lesz, egy nagyon jó és újszerű módszerben, ha engem kérdezel. De egy csomó szám lesz az új albumon szintén a klasszikus Basshunter hangzással.”

„A Now You’re Gone dal tartotta a rekordot, mint ahogy minden időkben ez az egyik az öt legnézettebb videó közül Youtube-on. Miért gondolod ezt, és miért gondolod, hogy a Saturday sikeresebb lehetne?”

„A Now You’re Gone általában sláger volt, és Aylar a videóban egy hatalmas bónusz volt. Úgy gondolom, hogy ez volt a kombinációja mindennek, ami vonzza az embereket online.”

„Végül, mik a terveid a nyár többi részére?”

„Turnézok július 24-én, tíz hónapot minden évben, de ha kíváncsi vagy, igen turnézok az Egyesült Királyságban! Itt leszek szeptemberben és októberben a Dance Nation Turnén.”

♥ ♥ ♥

Reklámok

Hozzászólás

Még nincs hozzászólás.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 • BASSHUNTER főoldalam

  BASSHUNTER főoldal
 • BASSHUNTER live oldalam

  BASSHUNTER live
 • BASSHUNTER in Big Brother oldalam

  BASSHUNTER in Big Brother
 • YouTube-os oldalam

  YouTube-os oldalam